top of page

ØRUM VOCAL ACADEMY

Sangundervisning, kor & sangskrivercamp

Ved siden af min egen karriere som sangskriver og udøvende sanger elsker jeg at lære andre sangere at opbygge sunde og stærke stemmer samt udvikle deres musikalske sprog, så de kan få en større frihed, når de udtrykker sig gennem sang og musik. 
Jeg har altid været passioneret af at undervise, og min egen historie har givet mig en kæmpe lyst til at lave mit eget sangakademi, hvor jeg kunne favne en masse skønne mennesker, både børn, unge og voksne - til solosang, i kor og på sangskrivercamp.

Sangundervisning

IOBS: I foråret 2023 har jeg ganske få, ledige tider.

Skriv dig på min venteliste, hvis du ønsker at blive kontaktet, så snart jeg får et afbud eller en plads ledig.

 

Elsker du at synge?
Og vil du gerne rykke til næste level - hvad det end betyder for dig! Så kan jeg hjælpe dig videre!

 

Jeg er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i Kbh og har undervist i sang og stemmetræning siden 1988 - og jeg ELSKER det :)
Gennem årene har jeg lært om mange forskellige sangteknikker og efter at have mistet min egen stemme i en længere periode er jeg blevet specialiseret både i stemmerehabilitering, genoptræning og sceneskræk.


Som sanger har jeg vundet en grammy med min soul trio Me, She & Her for "årets nye danske navn", og vi havde bl.a. et kæmpe hit med sangen "I Count the Minutes" af Diane Warren.

Jeg har sunget på utallige indspilninger, tv- og radio shows samt et hav af live koncerter i Danmark, Sverige, Norge, New York, Philadephia og Seattle.

Flere af mine egne sange er blevet spillet i radioen i DK, UK og US, og jeg har også været så heldig at synge kor for både Mariah Carey og John Legend.


Jeg elsker at arbejde med stemmer eg har en stor passion for at coache andre sangere.

Jeg underviser også i kor, klaver, sangskrivning, improvisation og performance, og jeg arbejder derudover ofte som vocal producer for andre kunstnere, når de skal indsynge deres vokaler i studiet og/eller træne op til en stor musical-/teaterrolle eller audition.

Det er min erfaring, at mange mennesker – også tit professionelle – har ubrugt potentiale i deres stemme, og at de i virkeligheden kan meget mere, end de tror. 
Det ser jeg som en skøn udfordring at få lov til at udfordre og være med til at udfolde.​

​Jeg underviser i København i mit sanghus på Vesterbro, i et musikstudie på Islands Brygge samt i et musikstudie på Prags Boulevard - og så underviser jeg også via zoom.

 MINE SANGELEVER SIGER:


"Jeg kontaktede for nyligt Susanne, ikke som veninde eller for at drikke kaffe - hvilket bestemt også er hyggeligt - men som sanglærer, da jeg havde brug for nogle redskaber.

Jeg var begyndt at følte en slags hinde eller filter henover stemmen, når jeg sang og var blevet lidt frustreret over det, så det begyndte at fylde og tage mentalt fokus, når jeg var ude og spille. Jeg var endda tæt på at kontakte en halslæge, for at få tjekket for ødemer eller andet slid.

Jeg fik én sangtime hos Susanne, hvor hun med øvelser fik tunet sig ind på min udfordring. Vi optog undervisningen (memo på telefonen), og jeg lavede opvarmingsøvelserne nogle gange om ugen og laver dem fortsat konsekvent inden jeg skal ud og spille.

Følelsen af filter og rømmende hæshed i bestemte områder er væk og også den mentale “blokering”, og det virkede faktisk allerede efter de første par gange.

Næsten for godt til at være sandt, I know, men jeg er glad og syngende, og vil klart anbefale et smut forbi Susanne hvis du står med en stemmeudfordring".

- Heidi Degn


 

"

 

 

Jeg mødte Susanne tilbage i 2017, og har gået til undervisning hos Susanne lige siden.

Susanne har hjulpet mig med at udvikle mig som sanger, og været en enorm støtte og hjælp under tilblivelsen af min første jazz-EP.

Susanne er en fantastisk underviser, og hun er i stand til at skræddersy undervisning og vocal coaching, så det passer til lige netop dine behov. Man er ikke et sekund i tvivl om, hvor vigtigt det er for Susanne, at du føler dig tryg i musikken og sangen. Hun går op i din udvikling både som sanger/performer og som person. Det gør, at man føler sig tryg og ”hjemme” sammen med Susanne.

Hver gang jeg har været til undervisning hos Susanne, går jeg opløftet og glad derfra. 

Jeg kunne ikke ønske mig nogen bedre underviser og coach end Susanne."

- Nina Stark, jazzsangerinde. 

 

 

 


 

"

 

 

"Flora har fået undervisning af Susanne i mere end 6 år, og pt går hun til solosang og klaver hver uge, kor hver anden uge og har netop meldt sig til både sangskrivningskursus og sangerbootcamp i sommerferien 2021.

Susanne har på en professionel, entusiastisk og inspirerende måde været grundstenen i Floras sang- og performanceudvikling - først som støtte for den 10 årige pige og nu som udfordrer af en 16 årig teenager. I undervisningen har Susanne stor empati samt en god følelse af, hvordan den enkelte elev styrkes.

Udover at vi nyder Susannes altid gode humør, så åbner Susanne også dørene op til et kæmpe netværk inden for musikkens verden. Resultatet er at Flora altid kommer glad, syngende hjem fra undervisning og der er oftest 1-2 arrangementer at se frem til. Det kan være på scenen i Tivoli, live i radioen med Kesi, på Kronborg, den lille scene på Brofogedvej eller i studiet på Njaslgade.

Musikalsk er Susanne således en dygtig underviser, støtte, udfordrer og stor musikalsk inspiration for Flora".

- Kh Helle, Flora og Peter”

 

 

 


"Jeg har gået i Susannes to kor (Youngstars og The Little House of Singers) i 5 år.
Når man går til kor hos Susanne, lærer man en masse om både sang og performance. Man får også mulighed for at optræde nogle fede steder.
Jeg har f. eks. været med til at synge i Tivoli,  været i Go' Morgen DK og synge vores egen julesang, I Look to the Sky, og sunget til et stort show på Kronoborg. 

Vi synger altid god musik i koret, om det så er et cover eller én af Susannes egne sange.  Vi er også jævnligt i studiet for at indspille sange, hvilket altid er sjovt og hyggeligt.

Udover at gå til kor hos Susanne, går jeg også til solosang hos hende. Susannes måde at undervise på fungerer rigtig godt for mig.
Min stemme er blevet meget sundere, og mit range er blevet større , efter jeg er startet hos Susanne.
Der er altid god energi, når man er til sang hos Susanne , og jeg ser altid frem til næste gang, jeg skal til sang".

- Klara Risum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


PRISER FOR SOLOSANG:

25 min: 550 kr

50 min: 1000 kr

8 X 50 min: 7.600 kr (du sparer 400 kr)

8 x 25 min: 4.200 kr (du sparer 200 kr)

Der er 5-10 min mellem hver elev, så der kan blive luftet ud, vasket hænder og sprittet af.

 

  • Afbud skal ske senest 24 timer før - ellers koster det et klip på klippekortet.
    Ved sygdom skal afbud dog gives senest kl. 9 samme morgen.

  • I tilfælde af, at undervisningen ikke kan gennemføres ved fysisk fremmøde på grund af myndighedernes anbefalinger, gennemføres undervisningen via en egnet platform. 

  • Hvis du har milde symptomer, der kan tyde på COVID-19 må du ikke møde op til undervisning. Hvis du har været syg, skal du have været symptomfri i 48 timer inden du må møde op til undervisning.

FLERE SANGELEVER SIGER:

 

"I forbindelse med min tid som rytmisk sang- og korledelsesstuderende på Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg, havde jeg den store fornøjelse at blive undervist af Susanne Ørum på den årlige stævneuge. 
Susanne var en stor inspiration for alle på holdet med sine fantastiske sangfærdigheder, sit engagement og sit vindende væsen.
Sjældent har jeg mødt en lærer så velforberedt og tjekket som Susanne, og dette smittede i den grad af på holdet. 

På det følgende skoleår (dvs. 2008/09) valgte jeg af samme grunde Susanne som flexfags-sanglærer, og nu hvor jeg er flyttet til København, har en af topprioriteterne været at komme med i hendes soulkor, Shiva. 

Susanne er en sanglærer på højeste niveau med en naturlig autoritet, samtidigt med at hun er meget tillidsvækkende.
Man føler sig både udfordret på en sund måde og i gode hænder hos hende, og jeg vil til enhver tid give hende min varmeste anbefaling."

- Natasja Becker Vinther, cand.musicae i rytmisk sang og korledelse fra Det Jyske Musikkonservatorium.

"Jeg har fået undervisning i sang, klaver, sangskrivning, hørelære og performance af Susanne Ørum igennem tre år, og jeg har aldrig haft så meget glæde af nogen form for undervisning.

Susanne brænder virkelig for det hun gør, og det kommer helt klart til udtryk i hendes undervisning. 

Hun har et fantastisk engagement, som gør det umuligt ikke at følge med i det hun lærer mig!

Selvom hun har mange elever, evner  hun alligevel at få hver enkelt elev til at udvikle sig meget.

Susanne er tålmodig, motiverende, positiv og et fantastisk menneske som virkelig vil alle det bedste.

Jeg vil helt klart fortsætte hos Susanne så længe jeg kan, da jeg føler jeg udvikler mig både personligt, stemmemæssigt og musikalsk."

- Sille Bay Gercke

"Jeg har gået til stemmetræning hos Susanne Ørum i flere år.
Mit problem har altid været flere ting. Jeg har en tendens til at tvivle på mine egne evner, både når det kommer til improvisation og flerstemmig sang.

Susanne lærer mig igennem en utrolig inspirerende undervisning og undervisningsform, at stole mere på hvad jeg gør.
Hun lærer mig at få et meget bedre kendskab til tone- og nodelære og at kunne bruge min stemme bedre – både til flerstemmig sang, men også til improvisation.

Susannes er en utrolig dygtig underviser, der besidder meget store både kreative, men også pædagogiske evner. Hun formår at få mig til at føle mig tryg, og får mig til at føle, at det er OK at fejle imens man lærer. Hvis man var perfekt og ikke lavede fejl, var der jo ikke nogen grund til at tage undervisning.

Jeg vil anbefale Susanne til alle, barn som voksen, der har brug for professionel sangundervisning."
- Ann-Karina Søby

"Jeg har gået til sangundervisning hos Susanne i to år.
På de to år har jeg udviklet mig meget som sanger.
Da jeg nu er på efterskole kan jeg ikke få undervisning af Susanne, men jeg savner mine glade og udfordrende sangtimer hos hende.
Man kan drømme højt om sine mål hos Susanne, hun tager dem seriøst og man arbejder sammen hen imod at opnå dem.

Jeg har snakket med flere andre af Susannes sangelever, og det vi tit kommer til at snakke om er, at Susannes undervisning udvikler én som sanger.
Susanne giver én den nødvendige kritik ,man har brug for at få, for at man kan øve sig og blive bedre til lige præcist dét man mangler øvelse i.
Samtidig er Susanne god til at give de rigtige mængder ros, så man bliver bekræftet i at det man gør er godt. Jeg kan på det varmeste anbefale sangundervisning hos Susanne Ørum."

- Josephine Kjærulf Sommer

KOR
 


- THE LITTLE HOUSE OF SINGERS (9-14 år)
- YOUNGSTARS (11-16 år)
- SOULKORET SHIVA (Fra 16 år)

 

THE LITTLE HOUSE OF SINGERS
Børne- & ungdomskor (9-14 år) LET ØVETThe Little House of Singers er et børne- og ungdomskor for ALLE, der har tid og lyst, og der er ikke noget krav om, hvor dygtig man skal være for at være med.
 

Vi synger flerstemmigt og lærer om toner, skalaer, vejrtrækning, sangteknik, rytmer, improvisation og performance.

Alle, der har lyst, får chancen for at synge solo foran de andre :)


Flere af de unge spiller med på sangene på klaver, guitar, ukulele, cajón m.m., så det er faktisk blevet et ret fedt BAND-KOR :)
Vi har også fællessange, hvor der ikke er decideret solister.

Koret har det særlige koncept, at vi mødes én lørdag hver måned fra kl. 14-17 i vores hyggelige sangstudie på Prags Boulevard 63, 2300 Kbh S.

FORÅR 2024::

6/1 Kor 14-17

2/3 Kor 14-17

23/3 Kor 14-17

13/4 Kor 14-17

20/4 Kor 14-17
11/5 Kor 14-17

8/6 Kor 14-17 inklusiv koncert kl. 16


 

EFTERÅR 2024::

17/8 Kor 14-17

7/9 Kor 14-17

28/9 Kor 14-17

26/10 Kor 14-17
16/11 Kor 14-17

7/12 Kor 14-17 inklusiv koncert kl. 16

​PRISER THE LITTLE HOUSE OF SINGERS:

6 lørdage: 2.000 kr

OBS: Tilmelding er bindende, og penge refunderes ikke, med mindre jeg selv skulle få behov for at aflyse.

YOUNGST⭐RS
Ungdomskor (11-16 år) ØVET
OBS kræver optagelsesprøve

UDGIVELSER: I Look to the Sky, We Are Youngstars, Stay, I Say a Little Prayer og La La La La Life.
Juleaftensdag sang Youngst⭐️rs sangen I Look to the Sky LIVE på Go' Morgen DK / Go' Jul DK.

Sangen kan ses og høres lige efter reklamerne i begyndelsen af programmet 

Siden har Youngstars udgivet singlerne We Are Youngstars og Stay.

 

Ungdomskoret Youngst⭐rs er for dem, som er meget rutinerede og klar til en masse udfordring.

For at kunne være med i koret skal man bestå en optagelsesprøve bestående af solosang og en andenstemme.
Det er en forudsætning, at man har trænet sig op til et avanceret plan både hørelæremæssigt, rytmisk og teknisk.

Vi øver hver mandag kl. 16.00-16.50 på Vesterbrogade 107 b. 

Første korgang i efterår 2024 er uge 33. Der er efterårsferie i uge 42.
Sidste gang inden jul er den 2. december. Der er buffer-uger den 9. + 16. december. Disse tages kun i brug, hvis jeg skulle være nødt til at aflyse en tidligere korgang.  

OBS: 11. december KONCERT i Metronomen, Godthåbsvej 33, Frederiksberg kl. 16.

​PRIS YOUNGST⭐RS:

 

 2375 kr per sæson

OBS: Tilmelding er bindende, og penge refunderes ikke, med mindre jeg selv skulle få behov for at aflyse.

 

SOULKORET SHIVA
- fra 16 år 

OBS kræver optagelsesprøve

Soulkoret Shiva er for (semi)professionelle sangere, der elsker at synge soul & RnB.

Vi mødes hver anden torsdag fra 18-19.30 på Vesterbrogade 107 b, 1620 Kbh. V
Koret inviterer indimellem nye sangere til audition. 
Hvis du er interesseret i at være med, så send venligst en mail med et par lydfiler og lidt tekst om dig selv.

Det er en forudsætning, at du er en stærk solist inden for genren, samt at du er en yderst rutineret korsanger.

Se mere om Shiva.

SANGSKRIVERCAMP

Jeg elsker at skrive sange og at inspirere andre til at skrive.


Hvert år holder jeg intensive sangskrivercamps med plads til 4 deltagere.
Vi laver øvelser sammen, og derefter arbejder hver sangskriver individuelt - med min hjælp.

Der vil også være masterclass, hvor jeg arbejder med hver jeres individuelle sangskrivning, mens de andre observerer og inviteres med til at komme med idéer.

Hver sangskrivercamp afsluttes med, at I fremfører jeres sange for hinanden - det er en god motivation for, at komme godt i gang - og så er det vildt hyggeligt og givende at høre hinanden.

 

Lørdag:

14.00-15.00   Præsentation. Fællesøvelse: Brainstorm på tekst 

15.00-17.00   De 4 rum: 1 melodi, 2 akkorder, 3 tekst, 4 følelse

17.00-17.15    Pause & snack

17.15-18.00   Opsamling og plan for i morgen

 

 

Søndag:

14.00-14.30   Opsamling og fællesøvelse: Brainstorm på tekst på toner

14.30-15.45    Masterclass på de individuelle sange

15.45-16.00    Pause & snack

16.00-18.00   De 4 rum: 1 melodi, 2 akkorder, 3 tekst, 4 følelse

18.00-19.00    Fremførelse18. og 19. juni 2022 UDSOLGT

10. og 11. september 2022  UDSOLGT

22. og 23. april 2023  UDSOLGTKommende sangskrivercamps:4. og 5. november 2023  UDSOLGT

25. og 26. november 2023  UDSOLGT

OBS:
I 2024 kører jeg et 16 ugers kursus i sangskrivning. 

Hver uge får I opgaver og efterfølgende feedback fra mig per mail.

Hver måned mødes vi og fremlægger, dvs 4 gange - den sidste udmunder i koncert.

Sideløbende kører der klaver- og teoriundervisning som I får på videoer fra mig en gang om måneden.

Kurset tilbydes alle, der har deltaget i ét eller flere af mine weekendkurser med sangskrivning.
Pris: 7000 kr


Skriv her, hvis du er interesseret i at komme på en kommende sangskrivercamp i 2024 (datoer følger)

Youngsters_cover_ILTTS_1_2021.jpg
live_31_juli_2022_11.JPEG
243159398_10159580323593774_8837118493122759018_n.jpg
flora.jpg
Klara.jpg

Jeg startede med at gå til solosang hos Susanne i starten af 2022 og allerede efter et par måneder kunne jeg mærke en positiv forandring i min sangstemme. Jeg har i mange år været utilfreds med, hvordan det lød, når jeg sang, selvom jeg havde fået sangtræning fra diverse sanglærer og i forskellige prøveforløb på diverse musicals. Men Susanne formåede på meget kort tid, at ændre mine usikkerheder til styrker.
Vi har i timerne arbejdet med at bruge støtten, udtryk og en stemmeopvarmning, der udfordrer ens stemme både i det høje og i det lave leje. Denne stemmeopvarmning har trænet mine overgange fra chestvoice til headvoice, og gjort mit knæk mindre herskende.
Arbejdet med støtten har gjort mine sangvaner sundere og har givet mig en lækker vibrato!
Ikke nok med undervisningen i selve sanglokalet, giver Susanne også fantastiske gode råd ude i den virkelige verden og giver en værktøjer til at klare nervøsitet og, hvordan man husker kroppen på at bruge støtten. 
Jeg tænker også det er værd at nævne, at Susannes undervisning hjalp mig med at score et 12-tal til min musikeksamen og en solosang i en musical!
Alt i alt var det i den grad den rigtige beslutning, at jeg startede hos Susanne, og jeg er blevet meget bedre og gladere for at synge, da jeg kan se resultater, når jeg står hjemme i stuen. Susanne formår, at skabe en undervisning, der passer til netop, hvad din stemme har brug for!

- Erik Hald

Erik.jpg
We-Are-Youngstars_cover_0522_1.png
Youngsters_STAY_cover.jpg
bottom of page